Saturday, February 23, 2019

Özel Ders Hocası Nasıl Seçilir?



Zorlu bir eğitim sürecinde öğrencilerin ihtiyaç duydukları destek özel ders ile verilmektedir. Öğrencisine özel ders aldırmak isteyen anne babalarda özel ders hocası nasıl seçilir konusunda araştırma yapmaktadırlar. Öğrencinin geleceğini etkileyecek bu seçimde elbette bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunları şu şekilde saymak mümkün olmaktadır.
·         Özel ders hocası seçilirken çoğu zaman uygun fiyatlar ile ders veren öğretmenler seçilmektedir. Oysa bu doğru bir seçim olmamaktadır. Özel dersin fiyatı değil faydası göz ününe alınmalı ve tecrübeli öğretmenler ile çalışılmalıdır.
·         Mutlaka öğrencinin ihtiyaç duyduğu dersler için özel hoca seçimi yapılmalıdır. Mutlaka vereceği ders konusunda eğitim almış öğretmenler tercih edilmelidir. Örneğin sadece çok iyi İngilizce biliyor diye farklı branşta eğitim almış öğretmenlerin beklenen faydayı sağlaması mümkün olmayacaktır.
·         Öğrencinin uygun olduğu saatlerde ders verebilecek öğretmen seçilmelidir. Çünkü öğrencinin en iyi anlayabileceği saatlerin seçilmesi gerekmektedir.

Özel Ders Almanın Faydaları

Öğrencilerin özellikle zayıf oldukları dersler için özel ders alması başarı düzeyini arttırmaktadır. Özel ders almanın faydaları ise oldukça çoktur. Öğrenci birebir eğitim sırasında anlamadığı noktaları öğretmene sormaktan çekinmeyecek ve konuyu tam olarak anlayabilecektir. Zayıf olan temelin sağlam hale gelmesi ile öğrenci sınıfın düzeyini yakalayabilecek ve bu sayede artık sınıfta anlatılan konuları da anlayabilecektir. Özel dersi veren hoca ayrıca öğrenci için çeşitli ip uçları soruları anlama ve çözme yöntemleri öğreteceği için öğrencinin sınavlarda ki başarı oranı da yükselecektir. Okulda ezber yapılarak geçiştirilen dersi özle dersin öğretmeni anlatacak ve öğrencinin anlamasını sağlayacaktır. Birebir verilen derslerde öğrenci daha kolay öğrenecek ve kendine güveni artacaktır. Sınıfta kalabalık ortamlarda dikkat dağılması çok olurken özel derste bu hiç olmaz öğretmen öğrencinin dikkatini sürekli canlı tutar ve onun odaklanma sorunu yaşamasının önüne geçer.

Özel Ders Ücretleri

Çocuğunun zayıf olduğu dersler için özel ders almasını isteyen anne babalar için uygun fiyat mı yoksa iyi bir öğretmen mi sorusu ortaya çıkmaktadır. Özel ders ücretleri dersi veren öğretmenin özelliklerine göre değişmektedir. www.eveozelders.com sitesinde genç öğrenci ya da yeni mezun öğretmenler daha uygun fiyatlar ile ders vermektedirler. Bu öğretmenlerin genç olmasını kimi zaman anne babalar bir avantaj gibi görüyor olsa da öğretmenin tecrübeli olması aslında daha önemlidir. Bu sayede öğrencinin düzeyini çok daha kısa sürede anlayabilecek ve onun anlamadığı konuları belirleyerek bunlara yoğunlaşacaktır. Eksik olduğu konuları anlayan öğrencinin de başarısı doğal olarak yükselecektir.

Özel Ders Ne Zaman Alınmalıdır?

TEOG, TYT gibi sınavlar yaklaştığında özel ders veren öğretmenlerin en yoğun oldukları dönem olmaktadır. Oysa bu dönemleri beklemeden öğrencinin zayıf olduğu ders için özel ders almasını sağlamak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Öğrencinin derste geri kaldığı ya da konuları anlamadığı anda verilecek özel ders ile yeni konuları anlaması daha kolay olacaktır. Bu nedenle de özel ders ne zaman alınmalıdır diyen kişiler için verilecek cevap öğrencinin ihtiyaç duyduğu anda olmalıdır. Elbette sınavlar yaklaştığında alınacak özel ders ile öğrenci daha çok soru çözecek ve anlamadığı konuları anlayarak sınavda bütün soruları cevaplayabilecektir.
özel ders hocası nasıl seçilir, Özel ders almanın faydaları, özel ders ücretleri, özel ders ne zaman alınmalıdır

No comments:

Post a Comment